torstai 4. kesäkuuta 2009

Jokainen nukkuva äänestäjä on voitto porvaristolle

Sunnuntaina käytävissä Euroopan parlamentin vaaleissa kannattaa äänestää. Näissäkään vaaleissa ei pelkästään valita edustajia, vaan on vahvasti kyse myös poliittisen linjan valinnasta. Jos ei ota kantaa toisenlaisen politiikan ja Euroopan puolesta, antaa hiljaisen tukensa valtaapitävien politiikalle.

Valtaapitävien politiikkaa edustaa Euroopan tasolla ennen kaikkea Lissabonin sopimus, joka lisää pääoman ja markkinoiden valtaa sekä militarisoi unionia voimakkaasti. Se on politiikkaa, joka on johtanut syvään talouskriisiin. Se on Suomessa erityisesti kokoomuksen harjoittamaa, Alexander Stubbin kavalan hymyn taakse piiloutuvaa suuren rahan politiikkaa, jossa rasismikaan ei näytä olevan vieras piirre. Tätä politiikkaa peesaa myös hallituskumppani keskustapuolue.

Vihreiden ja demareiden europarlamenttiryhmiä vaivaa sama opportunismi ja porvarillisen politiikan tukeminen kuin kotoisessa eduskunnassa ja monessa kunnassa. Kummankaan varaan ei voi jättää sitä, kuuluuko työtätekevien ja vähävaraisten eurooppalaisten ääni Euroopan parlamentissa.

Perussuomalaiset ovat eurovaaleissa yhtä järkevä protestin kanava kuin ovat olleet eduskunta- ja kuntavaaleissa: paljon populistista puhetta, politiikkaa sen sijaan tehdään suurempien perässä jos ollenkaan. Euroopan parlamentissa ei tarvita enää yhtään enempää rasistisia, pikkuporvarillisia ja nurkkakuntaisia euroedustajia.

Perussuomalaiset haikailee osallistuvansa europarlamentissa perusteilla olevaan Libertas-ryhmään, jonka taustavoima on diktaattorin elkein esiintyvä hämäräperäinen irlantilainen miljonääriliikemies Declan Ganley. Libertas muun muassa kannattaa Naton laajentamista eikä näe EU:ssa muuta vikaa kuin Lissabonin sopimuksen.

Jokainen nukkuva äänestäjä on voitto porvaristolle. Porvarit äänestävät varmasti, ja kaikki Suomen 13 edustajapaikkaa täytetään, olipa äänestysprosentti kuinka pieni tahansa. Jos me vasemmistolaiset emme äänestä, EU kulkee entistäkin huonompaan suuntaan.

Eikä pelkästään Euroopan unioni. Porvaristo hakee myös sisäpoliittisesti valtakirjaa omalle poliittiselle linjalleen. Tässä tilanteessa toimeettomuus ei ole ratkaisu.

Eurovaaleissa aktiivisen protestin kanava on Suomen kommunistinen puolue ja ehdokkaat numeroilla 62-81. Antamalla äänensä SKP:lle ilmoittaa vastustavansa Euroopan unionin nykykehitystä, Lissabonin sopimusta, Natoa ja kapitalismia.

Äänestämällä SKP:tä on myös mukana vaatimassa Suomen irtautumista pääoman EU-projektista. Samalla antaa tukensa eurooppalaisten kommunistien ja vasemmistoryhmien työlle toisenlaisen Euroopan rakentamiseksi, jossa eurovaalit eivät suinkaan ole ainoa eivätkä edes keskeisin toimintamuoto.

Ei kommentteja: